Испечатете ја страната
Стипендии за мастер програми на ЦЕУ

Централноевропскиот универзитет во Будимпешта, Романија, нуди едногодишни и двогодишни стипендии за мастер програмите во рамки на Универзитетот.

Доколку имате завршено прв циклус студии и имате сертификат за положен ТОЕФЛ испит,  ЦЕУ обезбедува целосни и делумни стипендии кои покриваат од 50 до 100 проценти од вкупните трошоци за студирање кои на годишно ниво изнесуваат 16.000 евра.

Крајниот рок за аплицирање е 4 февруари 2016 година.

Повеќе информации за стипендиите, како и понудените мастер програми, на следниов линк.

Последен пат изменето на Петок, 30 Октомври 2015 09:28
Одбележен под
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…