Приказ на предметите според таг: nauka

Вторник, 10 Септември 2019 13:30

Повик за трудови за „Student`s Social Science Journal”

Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип го објавува Повикот за доставување на трудови за осмиот број на списанието „Student’s Social Science Journal“ за студентите запишани на прв, втор и трет циклус студии.

Објавено во Наука

Проф. д-р Ленче Милошева и проф. д-р Кнегиња Рихтер учествуваа со свои научни трудови на 19. Светски конгрес на психијатрија во организација на Светската психијатриска асоцијација.

Објавено во Наука

Проектот „Биоотпад“, во кој заедно со странски партнери Универзитетот „Гоце Делчев“ и Општината Пробиштип од македонска страна работат на подобрување во третирањето на отпадот, влегува во фаза која значи практична реализација на зацртаните цели. Тоа значи дека до ноември 2019 година во Пробиштип ќе бидат инсталирани компостерски единици и ќе може отпадот да се селектира, сепарира и обработува и од него да се добива органско ѓубриво.

Објавено во Наука

Од 12 до 14 јуни 2019 год. на Медицинскиот факултет на Универзитетот во Бреша, Италија, проф. д-р Ленче Милошева учествуваше на Годишната конференција на Советот за докторско образование на Европската асоцијација на универзитети.

Објавено во Наука

Имајќи ги предвид проблемите со кои се соочува РС Македонија со несоодветното управување со отпадот, недоволните капацитети на ЈКП низ општините, несовесното фрлање на отпадот и огромниот број на диви депонии, неопходно е преземање на соодветни мерки и активности за организирано управување со отпадот што се создава во населените места, вклучувајќи селектирање, рециклирање, реупотреба, компостирање.

Објавено во Наука
Страница 6 од 69

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…