Петок, Мај 27 2022
Следете нè

„Hackathon – Immersive storytelling For cultural heritagе“

Центарот за социјални иновации БЛИНК 42-21 го организира првиот „Hachkaton for Immersive Storytelling for cultural heritage“ на 5 и 6 април 2022 год. во Скопје.

Ги покануваме сите креативци и љубители на културата заинтересирани да креираат концепт за нови културни доживувања со користење на новите технологии, кои ќе бидат дел од првата мобилна апликација Immersium, наменета за трите познати археолошки локалитети:
– Стоби, Македонија;
– Емона, Словенија;
– Виминациум, Србија.
Право на учество на хакатонот имаат сите млади лица од 18 до 35 години кои ќе се пријават во ТИМ (од три лица) и ќе имаат можност да освојат парична награда од 500 евра и многу други награди.

Целосниот повик видете го на линкот во продолжение или информирајте се преку социјалните мрежи.