Приказ на предметите според таг: obrazovanie

Факултетот за медицински науки при УГД организира предавање на д-р Кент Брентли од САД кое ќе се одржи во понеделник (21 март) со почеток во 14 часот во свечената сала на Кампус 2.

Објавено во Образование

Универзитетската телевизија и Универзитетското радио го продолжуваат серијалот на гостувања на деканите и продеканите на факултетите при УГД, со цел да ги доближат сите овие единици до студентите и до потенцијалните студенти.

Објавено во Образование

1. Кои се некои од клучните моменти кои влијаеле во оформувањето на вашата кариера, од самиот почеток па до денес?

Љубовта кон биологијата, истражувањата поврзани со медицината, отсекогаш биле мој мотив и предизвик за едукација и дообразување.
Уште во основно и средно училиште покажував афинитет кон овие области, а поривот и желбата за континуирано учење ја потврдував на многу натпревари, освојувајќи ги секогаш првите награди. Дополнителен момент кој го потврди изборот и ја дооформи мојата кариера, беше професијата на мојата мајка, која долги години работеше како медицинска сестра во Клиничката болница во Штип.

Објавено во Образование

1. Кои се некои од клучните моменти кои влијаеле во оформувањето на вашата кариера, од самиот почеток па до денес?

Објавено во Образование

Двајца лекари и професори од САД во рамките на нивниот престој во Клиничката болница во Штип одржаа предавања и практични вежби на студентите од Факултетот за медицински науки. Практичните вежби се однесуваа на симулација на белодробно мозочно оживување.

Објавено во Образование
Страница 28 од 37

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…