Приказ на предметите според таг: obrazovanie

Во периодот од 4 до 6 декември годинава, Филолошкиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип учествувашe на 7 Меѓународна конференција „Knowledge capital of the future” која се одржа во Банско, Бугарија.

Објавено во Образование

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип започна со истражување чијашто цел е да покаже какви се интересите и желбите на младите за нивната идна професија.

Објавено во Образование

Кога родителите имаат високи очекувања за нивните деца во поглед на образованието, децата се трудат да покажат подобри резултати на училиште. Доколку овие очекувања се нереални децата нема да покажат подобри резултати, вели една студија објавена од Американската психолошка асоцијација.

Објавено во Образование
Среда, 25 Ноември 2015 15:30

Peer review во 2015 – бесплатен вебинар

Што истражувачите навистина мислат за образовниот систем и образовните истражувања? Дали тој е навистина полн со недостатоци, онака како што ние го перципираме? Колку е голема разликата помеѓу очекувањата и реалноста? Зошто постои несогласување во индивидуалните погледи на авторите и истражувачите или несогласување помеѓу разните дисциплини, на пример општествените, социјалните науки и медицината?

Објавено во Образование

 „Организираните спортски активности им помагаат на децата во подобрување на нивните когнитивни вештини, како и во постигнување на подобра концентрација што во глобала го подобрува нивниот успех за време на останатите часови“, вели проф. Линда Пагани од Универзитетот во Монтреал.

Објавено во Образование
Страница 32 од 37

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…