Oдржано предавање на тема „Конфигурација на FTTx мрежи”

Студентите на Факултетот за информатика при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип присуствуваа на предавање на тема „Конфигурација на FTTx мрежи” со практична демонстрација.

Предавањето го одржа д-р Стојан Коцев, доктор на науки на менаџмент и долгогодишен директор на Македонски телеком АД – претставништво во Штип. Студентите имаа практична демонстрација на сплајсување на оптички влакна со механички и фузионен сплајсер од страна на Александар Стојанов, вработен во компанијата „Ериксон“. Дел од студентите пробаа како се врши сплајсување на оптички влакна со двете методи.

Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…