Пријавување за бесплатни сертифицирани курсеви на Мајкрософот

Како резултат на продлабочената соработка меѓу УГД и Мајкрософт студентите и вработените на Универзитетот имаат можност бесплатно да се стекнат со сертификати за Microsoft Azzure, софтвер за Cloud Computing и да бидат дел од менторска програма за Visual Studio.

Ваучерите за Microsoft Azzure овозможува бесплатно да се полага потребниот тест, а кандидатите треба само да се подготват за полагањето. Краен рок за полагање е 21 март 2021 год.

Менторската програма за Visual Studio овозможува кандидатот да се поврзе со инженерите на Мајкрософот и директно да биде менториран за кодирање во овој софтвер. Менторирањето ќе биде овозможено само за оние кои ќе се пријават и ќе имаат 45-минутен разговор со инженерите.

Пријавувањето за двата софтвери е на следниов линк:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=lHrnRHLwj06CGvwtwCzGXSAl1YceEyNKq28iJjbcfjhUMVRJVVowRDFLQ1BXVURSTkMwUlZZRDFJQy4u.

Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…