Испечатете ја страната
(Видео) Бонсаи дрвца што лебдат

Јапонската компанија во зародиш „Хошинчу“ креираше лебдечки бонсаи дрвца кои ја користат науката. Овие дрвца се направени со помош на магнети кои меѓусебно се одбиваат и така предизвикуваат ова прекрасно дрвце да стои во воздух и да изгледа така прекрасно како што изгледа. Производот го нарекле „воздушен бонсаи“, а преку интернет собираат пари за да можат да го пуштат во масовно производство. Целта им е да соберат 80.000 долари, а досега од оние што им се допаднала оваа идеја собрале преку 630.000 долари.

Одбележен под
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…