Скопје танцов театар во соработка со УГД ќе се претстават со современа танцова претстава во Мултимедијалниот центар на УГД. Претставата ќе се одигра на 14 декември (петок) во 19 часот.

Објавено во УГД Живот

Правниот факултет при УГД формира мрежа за поддршка и соработка со средните училишта низ државата. Мрежата ќе има за цел да биде заедница која ќе ги зближи средното со високото образование и ќе помага во процесот на снабдување со литература и заеднички проекти.

Објавено во УГД Живот

По трети пат, со што и традицијата не само што е востановена, туку и се одржува, Правниот факултет при УГД ги одржа Деновите на симулирано судење. Тимови од студенти од пет правни факултети во Р Македонија во судницата на Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип според однапред одредени правила и критериуми симулираа судења базирани на вистински случаи.

Објавено во УГД Живот

„Студентот со хендикеп ги има истите права како и другите студенти“ е една од пораките што Универзитетот „Гоце Делчев“ ја пренесува преку кампања која се однесува на подигање на свеста за студентите со хендикеп.

Објавено во УГД Живот

По покана на проф. Џузепе Каталди, професор по меѓународно јавно право од Универзитетот во Неапол „Ориентале“, во рамките на предметот Меѓународно јавно право, доц. д-р Ана Никодиновска-Крстевска одржа предавање на тема „Македонија и Европската Унија“, со акцент на Договорот од Преспа помеѓу Република Македонија и Република Грција.

Објавено во УГД Живот
Страница 1 од 96

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…