Ова се победниците на Универзитетските спортски игри

По повод патрониот празник на Универзитетот „Гоце Делчев” во рамките на Универзитетските спортски игри, кои се одржуваат традиционално, беа одиграни финалните натпревари во футсал и беа доделени наградите во сите спортови.

Ова се победниците во сите категории:

Одбојка - мажи:

 1. Факултет за туризам и бизнис логистика
 2. Факултет за информатика
 3. Економски факултет

Одбојка - жени:

 1. Филолошки факултет
 2. Факултет за медицински науки
 3. Факултет за природни и технички науки

Пинг-понг - мажи:

 1. Игор Саздов - Факултет за информатика
 2. Филип Горгиев - Електротехнички факултет
 3. Дарко Мирчевски - Факултет за медицински науки

Пинг-понг - жени:

 1. Ана Горгиева - Факултет за медицински науки
 2. Симона Ангеловска - Факултет за природни и технички науки
 3. Ивана Ласкоска - Факултет за информатика

Шах - мажи:

 1. Кадри Изеири - Факултет за медицински науки (општа медицина)
 2. Деан Бутевски - Факултет за медицински науки (физиотерапевт)
 3. Енес Јашаровски - Факултет за медицински науки (општа медицина)

Баскет - жени:

 1. Факултет за медицински науки
 2. Факултет за образовни науки
 3. Правен факултет

Баскет - мажи:

 1. Факултет за медицински науки
 2. Факултет за информатика
 3. Факултет за информатика (компјутерско инженерство)

Футсал - мажи:

 1. Електротехнички факултет
 2. Факултет за медицински науки
 3. Факултет за информатика (компјутерско инженерство)

Ракомет - мажи:

 1. Факултет за медицински науки (стоматологија)
 2. Факултет за медицински науки (физиотерапевти)
 3. Факултет за медицински науки (општа медицина)

Ракомет - жени:

 1. Факултет за медицински науки (физиотерапевти)
 2. Факултет за медицински науки (општа медицина)

Атлетика - мажи:

 1. Кристијан Ванчевски - Факултет за информатика
 2. Давид Јованов - Факултет за информатика
 3. Кристијан Ристоски - Факултет за информатика

Атлетика - жени:

 1. Татјана Горгијоска - Факултет за информатика
 2. Тања Милошоска - Факултет за информатика
 3. Маринела Василева - Факултет за информатика

 

 

Последен пат изменето на Вторник, 26 Март 2019 14:42
Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…