Според потребите, УГД ќе организира дополнителни сесии за студентите

Ректорската управа на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип ги утврди термините за организирање на дополнителна априлска сесија, колоквиумска недела и за продолжување на рокот за запишување на зимски семестар за учебната 2019/2020 година.

За студентите на прв циклус студии колоквиумите ќе се во терминот од 31 март до 30 април. За прв циклус студии се организира и дополнителна априлска испитна сесија, која ќе трае од 15 април до 15 мај 2020 година, а во зависност од потребите, со оглед на актуелната ситуација со Ковид 19, ќе бидат спроведени и дополнителни испитни сесии во текот на 2020 година. Пријавувањето на испити за дополнителната априлска сесија ќе се врши од 1 до 14 април. Рокот за запишување на семестар се продолжува до 15 јуни 2020 година.

Последен пат изменето на Вторник, 31 Март 2020 10:38
Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…