Мирко Наџаков реизбран за претседател на УСС при УГД

Универзитетското студентско собрание при УГД на 11 мај 2021 год. ја одржа Првата конститутивна седница, по одржаните студентски избори по истекувањето на мандатот на студентските претставници.

За претседател на УСС при УГД е реизбран Мирко Наџаков.

Составот од членови-претставници од секој факултет во Универзитетското студентско собрание се:

·         Павел Герасимов - Факултет за нформатика;

·         Давид Георгиев - Факултет за информатика;

·         Милена Атанасова - Филолошки факултет;

·         Катерина Тасева - Филолошки факултет;

·         Деспина Соколова - Електротехнички факултет;

·         Деспина Јовановска - Електротехнички факултет;

·         Стефан Ѓурков - Правен факултет;

·         Мирко Наџаков - Правен факултет;

·         Кристијан Марков - Економски факултет;

·         Михаил Данев - Економски факултет;

·         Симона Трајкова - Земјоделски факултет;

·         Цветан Стојков - Земјоделски факултет;

·         Тодорче Трајановски - Факултет за туризам и бизнис логистика;

·         Сара Томевска - Факултет за туризам и бизнис логистика;

·         Катерина Филиповска - Факултет за образовни науки;

·         Ангела Арсовска - Факултет за образовни науки;

·         Ристе Горгијев - Музичка академија;

·         Марија Атанасова - Музичка академија;

·         Кристијан Живков - Факултет за медицински науки;

·         Стефан Мишовски - Факултет за медицински науки;

·         Никола Стефановски - Факултет за природни и технички науки;

·         Бојана Атанасова - Факултет за природни и технички науки;

·         Христијан Крстов - Машински факултет;

·         Васко Стојанов - Машински факултет.

Во овогодишниот мандат ќе се залагаме и ќе работиме во интерес на СИТЕ СТУДЕНТИ, сѐ со цел за подобар и поквалитетен процес на студирање.

Секој од членовите му стои на располагање на секој студент од тој факултет.

Со надеж за многу исполнети и реализирани проекти од секаков тип.

Се надеваме на успешна и плодна работа и соработка помеѓу Универзитетското студентско собрание и СИТЕ СТУДЕНТИ на Универзитет ҆Гоце Делчев҆ - Штип.

Ве поздравуваме сите студенти, останете во добро здравје“ – стои во изјавата на претставниците во Универзитетско студентско собрание при УГД.

Одбележен под
Share this article

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…