Испечатете ја страната
УГД дел од Глобалната недела на претприемништво

Универзитетот „Гоце Делчев“ преку проректорот за настава проф. д-р Мишко Џидров учествуваше на Глобалната недела на претприемништво, во организација на „Стартап Македонија“.

Во делот на универзитети имаше панелисти од УКИМ, УГД, Меѓународен балкански универзитет и Универзитет на Југоисточна Европа.

Глобалната недела на претприемништво (ГНП) е еднонеделна иницијатива која се случува истовремено во 170 земји ширум светот и поврзува над 10.000 партнери во активности насочени  кон промоција на претприемништво, зајакнување на партнерства и основање на  нови релации за подобрување  на условите за развој на претприемништво во сите свои земји.

Последен пат изменето на Четврток, 11 Ноември 2021 14:27
Одбележен под
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…