Приказ на предметите според таг: obrazovanie

Факултетот за информатика при Универзитет „Гоце Делчев“ го промовираше проектот „Мултимедијална информатичка платформа за едукативни и рехабилитациони цели“.

Платформата е базирана на иновативни интеракциски технологии и сензори за 3Д перцепција и истата овозможува игра и учење преку движења и физичка активност.

Наместо со глувче и пред монитор, корисниците своите акции ги задаваат преку движења со раце, нозе и тело, пред голем екран проектиран на ѕид.

Објавено во Технологија

Економскиот факултет има многу предности што треба да ги искористи, но и слабости што треба да се подобрат, ова беше еден од заклучоците на трибината што се одржа денес на факултетот во Штип. Ова е прва трибина од ваков вид на која учествуваа раководството на факултетот, професорите, асистентите и студентите, тие меѓусебно разменија мислења, но и анализи за тоа во која насока да се подобри Економскиот факултет.

Објавено во Видео вести

Професорот Јово Атељевиќ од Бања Лука во изминатата седмица, како дел од својот престој на УГД, одржа предавања пред студентите на Економскиот факултет во Скопје, Струмица и во Штип.

Објавено во Образование

Овој курс им нуди на студентите по медицински науки подобро разбирање и вештини во справувањето со ХИВ вирусот и сличните заболувања, нивна превенција и нега на болните. Акцентот ќе биде ставен на најновите пристапи во лекувањето на ХИВ.

Објавено во Образование
Страница 29 од 37

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…