Приказ на предметите според таг: studenti

Студентите од Технолошко-техничкиот факултет под менторство на вонреден професор м-р Ванѓа Димитријева-Кузманоска на 24.10.2020 година со почеток во 13 часот ќе се претстават со своја колекција изработена од текстилен отпад  од неколку текстилни фабрики во Штип на настанот „ДЕНОВИ НА ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА - ПРОМОЦИЈА НА МЛАДА ГЕНЕРАЦИЈА", организиран од ТТЗ - Текстилниот кластер на Македонија преку ИПА-програмата за погранична соработка С. Македонија-Бугарија, кои на студентите им овозможија да учествуваат во повеќе проекти, на кои тие ќе се претстават со свои колекции.

Објавено во Студенти

Неколку студенти од Универзитетот „Гоце Делчев“ изминатиот викенд беа дел од тридневниот настан организиран од Црвен крст Штип. Настанот насловен како „Семинар за мотивација и унапредување на доброволно крводарителство во РС Македонија со студентска популација“ се одржа во центарот „Солферино“ во Струга, во организација на Црвениот крст на Република Северна Македонија.

Објавено во Студенти

Министерството за образование и наука информира дека во тек е Повик за доделување на еднократна финансиска поддршка на студентите за плаќање на дел од партиципацијата во трошоците за студирање, дел од трошоците за сместување во студентски дом, односно на трошоците за приватно сместување.

По неколку месеци пауза како резултат на пандемијата ковид 19 и здравствената криза започнуваат спортските активности на УГД.

Објавено во Студенти

Честопати велиме дека студентите се најпрогресивната и револуционерна сила, која може да донесе позитивни промени во едно општество, а воедно и да придонесе за темелна промена на општествената матрица.

Објавено во Студенти
Страница 5 од 77

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…