Приказ на предметите според таг: studenti

„Млади инфо“ по вторпат го организира лиценцираниот избор за награда за социјално претприемништво 2016, а македонските студентите можат да бидат креатори на својата иднина и со социјалното претприемништво како нов бизнис модел да му помогнат и на нашето општество.

Објавено во Студенти
Четврток, 21 Јануари 2016 00:00

Стипендии за студии во Казахстан

Амбасадата на Република Македонија во Астана, Република Казакстан, известува дека Универзитетот КИМЕП во Алмати, Р. Казакстан, за академската 2016/2017 година за кандидати од Република Македонија доделува 10 целосни стипендии (5 стипендии за додипломски (редовни) студии и 5 стипендии за магистерски студии) за следниве студиските програми:

Објавено во Студенти
Среда, 20 Јануари 2016 00:00

Стипендии за студирање во Романија

Романската влада нуди 85 стипендии за додипломски и постдипломски студии во Романија. Приоритетот ќе им биде даден на кандидатите кои аплицираат за политички и административни науки, образовни науки, романска култура и цивилизација, новинарство, технички науки, земјоделски науки, ветеринарна медицина, архитектура, музика и ументост.

Објавено во Студенти

Секоја година Светската банка им доделува грантови на докторанди од повеќе земји, меѓу кои и од Македонија. Станува збор за грантови кои се доделуваат за спроведување на иновативно истражување под менторство на истражувач од институцијата, но надвор од земјата.

Објавено во Студенти

Работи како развивач на софтвери односно програмер, води своја компанија од областa на информатичката технологија и е студент на Факултетот за компјутерски науки и инженерство на Славјанскиот универзитет. Мартин Џонов е 21-годишен е сопственик на „Snippet7“, живее и работи во Скопје.

Објавено во Студенти
Страница 63 од 74

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…