Приказ на предметите според таг: studenti

Учествувајте во младинската размена „RIGHT TO WORK FOR ALL“, која се одржува во Јалова (YALOVA), Турција, од 12 до 19 ноември 2015 година.

Објавено во Студенти

Автор: Марија Лазовска – студент по новинарство и односи со јавноста

Дваесет и тригодишниот Ѓорѓе Костов од Скопје е единствениот Македонец кој годинава е примен на Универзитетот за музичка уметност „Беркли“ во Бостон, САД.

Објавено во Студенти

Германската стопанска комора во Р. Македонија ја спроведува Програмата за стипендии на германското стопанство за 2016 година во својство на локален партнер на Одборот на германското стопанство за источните земји, кој е раководител на Програмата во Германија. Целта на оваа Програма е да обезбеди специјализација за квалификувани кандидати од Р. Македонија во најуспешните германски компании, во пероид од 3 до 6 месеци. Почетокот на Програмата е предвиден за 1 јули 2016 година. Оваа Програма е поддржана и трошоците се покриени од Владата на Сојузна Република Германија.

Објавено во Студенти

Покрај одличниот успех во средното училиште, за да се запишете на Универзитетот „Оксфорд“ е потребно успешно да го поминете и приемниот устен испит, кој се реализира преку разговор со менторите од областа за којашто конкурирате.

Објавено во Студенти

Со почетокот на новата академска година продолжува и работата на новото издание на студентското списание „Студентско ехо“. Следниот, тринаесетти број, на којшто веќе активно се работи ќе излезе во средината на декември.

Објавено во Студенти
Страница 72 од 74

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…