УГД Живот

Состојбата која го затекна високото образование предизвика потреба од промена во начинот на образование. УГД се приспособи на новонастанатата ситуација и преку користење на своите електронски алатки успеа успешно да се справи и да го одржи наставниот процес.

Проректорот за настава на УГД, проф. д-р Мишко Џидров, учествуваше во првата дебата од серијалот Корона онлајн дијалози за влијанието на новите предизвици од пандемијата врз повеќе процеси во општеството.

Наставата на Универзитетот „Гоце Делчев“ во време на коронавирус кризата се одвива преку интернет и до сега без особени пречки и проблеми.

Делегација на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, составена од ректорот проф. д-р Блажо Боев и проректорот за настава проф. д-р Мишко Џидров учествуваше во одбележувањето на 117-годишнината од загинувањето на симболот на македонската револуционерна борба, Гоце Делчев.

Ректорската управа на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип ги утврди термините за организирање на дополнителна априлска сесија, колоквиумска недела и за продолжување на рокот за запишување на зимски семестар за учебната 2019/2020 година.

13 години УГД

На денешен ден пред 13 години беше формиран Универзитетот „Гоце Делчев“. Во услови на вонредна состојба во државата Универзитетот ги одложи сите предвидени активности по повод одбележување на овогодишниот ден на УГД. Преку електронска порака до вработените и студентите се обрати ректорот на Универзитетот проф. д-р Блажо Боев.

Во целата ситуација со коронавирусот – Ковид 19, улогата на стручната јавност, на лекарите, инфектолозите, епидемиолозите е клучна, смета проф. д-р Вело Марковски, инфектолог, професор на Факултетот за медицински науки.

Страница 4 од 91

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…