УГД Живот

Поради настанатата ситуација со вирусот „Ковид 19“ Универзитетот „Гоце Делчев“ од вчера започна процес на интерактивни предавања преку интернет за своите студенти.

Ве известуваме дека рокот за апликација за Еразмус+ мобилности 2020/2021 за студенти и вработени е продолжен и ќе трае заклучно со 10 април, 2020 година.

Професорот Анте Милиќ од Универзитетот во Загреб одржа неколку предавања во рамките на семинар за студенти и средношколци во Штип. Тој изминатата недела преку програмата Еразмус е гостин на УГД и Музичката академија каде што одржа семинар и концерт на кој присуствувале студенти од академијата, но и средношколци од Штип и Скопје.

Од 12 до 27 март 2020 ќе се одржи деветтото издание на Универзитетските спортски игри. Организатор на овој традиционален настан, кој е во знак на одбележувањето на Денот на основањето на УГД, е   Универзитетскиот спортски и културен центар. Студентите може да се пријават за учество во следниве дисциплини:

Економскиот факултет на УГД потпиша меморандум за соработка со организацијата „ЦЕФЕ Македонија“. Организацијата работи на промовирање на претприемничкиот дух и подготвување на младите за започнување на сопствен бизнис.

Ректорот на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип , проф. д-р Блажо Боев оствари средба со ректорот на Рударско геолошкиот универзитет „Св. Иван Рилски“ од Софија, Бугарија. На средбата стана збор за зајакнување и проширување на соработката која и досега ја имаа двата универзитети, а во насока на евроинтеграциските процеси кои и претстојат на РСМ.

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип го распиша Конкурсот за Еразмус мобилности за академската 2020/2021 година. За студенти, отворени се места за 30 студентски мобилности за студии и8 12 за пракса. Можат да конкурираат редовни студенти кои имаат запишано најмалку  трет семестар на прв циклус на студии, како и студентите на втор и трет циклус на студии.  Потребни документи за аплицирање:

Страница 5 од 91

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…