УГД Живот

Двајца професори од Гранда, Шпанија одржаа предавање пред студентите на Економскиот факултет на УГД. Предавањата се одржаа во рамките на Еразмус Плус програмата преку која се врши размена на наставен кадар и студенти со универзитети од цела Европа.

Пред две недели на конститутивната седница на Универзитетското студентско собрание беше избран првиот лидер на ова тело. Станува збор за Мирко Наџаков, студент на Правен факултет во четврта година.

Соработката на двајца професори од правните факултети на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Универзитетот „Св. Кирил и Методиj“ – Скопје резултираше со книга – универзитетско учебно помагало „Разводот на брак во европските земји“. Книгата е резултат на истражувања кои ги правеле проф. д-р Дејан Мицковиќ од УКИМ и доц. д-р Милица Шутова од УГД.

Проф. д-р Емилија Јаневиќ-Ивановска, редовен професор на Факултетот за медицински науки, доби престижна награда за франкофонија од Националната академија за фармација на Франција.

Во среда (12 февруари 2020 година), со почеток во 12:00 часот, во свечената Конференциска сала на Правниот факултет при УГД во Штип ќе се одржи промоција на Книгата „Разводот на брак во европските земји “.

Штип денеска го чествува раѓањето на најголемиот револуционерен деец Гоце Делчев. Во штипско Ново Село на спомен релјефот на зградата, каде што порано учителствувал Делчев, сегашен ректорат на Универзитетот „Гоце Делчев“ беа положени букети цвеќе од делегации и претставници на Универзитетот „Гоце Делчев, од локалната власт, државни институции, политички партии и од Општинската организација на Сојузот на борци-Штип.

Агенцијата за цивилно воздухопловство на Република Македонија, бара студенти кои би биле дел од Мрежата на подмладок на воздухопловство (Young Aviation Network – YAN).

Страница 6 од 91

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…