УГД Живот

Во свечената сала на Правниот факултет при УГД на 6.11.2019 г. ќе биде промовирана книгата „Ранохристијанската архитектура во источните области на Република Македонија“ од проф. д-р Трајче Нацев, професор на Факултетот за образовни науки.

Катедрата за германски јазик и книжевност на Филолошкиот факултет во Штип во соработка со Филолошкиот факултет при Државниот универзитет во Тетово и Австриската амбасада беше домаќин и организираше Работилница насловена „Poetry slam“.

Факултетот за туризам и бизнис логистика неодамна организираше Ден на старт-ап бизниси.

Општината Гази Баба и Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ неодамна во Скопје ја организираа манифестацијата „ВКУСИ ЈА ГАЗИ БАБА – вкус за сите генерации“.

Десеттиот регионален форум за здравствен, велнес и спа туризам, што се одржа на 22 октомври во хотелот „Холидеј ин“ во Белград, собра учесници, предавачи и експерти за велнес и спа туризам од 10 европски држави.

Соработката помеѓу Универзитетот „Гоце Делчев“ и компанијата „Икс фактор акцелератор“ од Велес влезе  во нова фаза, која подразбира конкретизирање на активностите преку поконкретно доближување на можностите до студентите, професорите и останатиот кадар на Универзитетот, кои имаат добри бизнис идеи и сакаат да основаат стартап бизнис.

По повод Светскиот ден на туризмот, 27 септември, министерот за економија Крешник Бектеши додели над 50 признанија во повеќе категории. На манифестацијата Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ доби признание за особен придонес во туризмот.

Страница 8 од 88

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…