УГД Живот

Брус Закерзук од Американската амбасада во Скопје денес (19 октомври) ќе го посети Штип.

2.9.2015 - Студентката Ивана Пејева од Факултетот за информатика при УГД е единствената студентка од УГД која помина двомесечна пракса во оваа реномирана научна институција. Според нејзините зборови, ова искуство ќе ѝ донесе огромна предност за работа во иднина во полето на информатичката наука.

18.9.2015 - Факултетот за образовни науки при Универзитетот „Гоце Делчев“, по повод дваесет години високо образование на наставници и воспитувачи, на 24 и 25 септември 2015 год. организира Меѓународна научна конференција на тема „Образованието во 21 век - состојби и перспективи“.

4.9.2015 - Денеска свечено во Мултимедијалниот центар деканот на Факултетот за образовни науки заедно со ректорот на УГД и професорите од ФОН ја отворија Меѓународната конференција „Образованието во 21 век“.

25.9.2015 - Факултетот за медицински науки - студии по дентална медицина при Универзитет „Гоце Делчев” – Штип и оваа година ќе учествува во континуираната стоматолошка едукација на докторите стоматолози во Р. Македонија.

Од 26 до 30 октомври во Мултимедијалниот центар на УГД ќе се одржува Недела на германски филм. Веќе традиционално Неделата на германски филм е одлична можност да се видат најдобрите филмски остварувања од Германија.

Страница 91 од 91

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…