Факултетското студентско собрание на Факултетот за туризам и ...
Повеќе од 50 студенти од различни факултети при УГД и 10 ...
Факултетот за туризам и бизнис логистика при УГД и Шпаркасе ...
Илија Ивановски е првиот студентски правобранител на ...
Средба за добредојде организираше Одделението за меѓународна ...
Програмата за праксa на германскиот бизнис им овозможува на ...

Приказ на предметите според таг: studenti

Факултетското студентско собрание на Факултетот за туризам и бизнис логистика започна акција наречена „Храна за секој студент“.

Објавено во Студенти

Повеќе од 50 студенти од различни факултети при УГД и 10 професори и вработени на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип беа дел од планинарска тура на Плачковица. Дел од турата беа и неколку Еразмус студенти кои моментално престојуваат на УГД  и ова беше одлична можност за запознавање на убавините на Македонија.

Планинарската тура беше во организација на Универзитетскиот спортски и културен центар во соработка со Планинарското друштво „Лисец“ - Штип. Во рамките на предвидената рута на движење, групата на УГД предводена од 8 планинари и водичи од ПД „Лисец“ се искачи до врвот Туртел и Црквиште, притоа движејќи се низ живописни предели и патеки, користејќи ги благодатите од спојот природа во есен и движење во природа. Планинарскиот поход заврши со посета на новата карпа за качување на Плачковица и дружење на чај и кафе во Планинарскиот дом „Вртешка“.

Во текот на планинарската тура се изродија многу идеи за следни планинарски походи и дестинации, како и бројни иницијативи од студентите кои ќе бидат вклучени во програмата на Универзитетскиот спортски и културен центар. Основната цел на настанот беше промоција на планинарењето, запознавање со убавините на планините во Македонија и промоција на здрав и активен начин на живот и дружење. Универзитетскиот спортски и културен центар останува отворен за сите предлози и идеи од страна на студентите за слични активности.


Објавено во Студенти

Факултетот за туризам и бизнис логистика при УГД и Шпаркасе банка во пракса реализираат соработка од која најголем бенефин ќе имаат студентите.

Деканката на Факултетот за туризам и бизнис логистика, проф. д-р Татјана Бошков, и проректорот за настава, проф. д-р Мишко Џидров, од Универзитетот „Гоце Делчев" - Штип, заедно со менаџментот на Шпаркасе банка  на најдобрите студенти од VII семестар на Факултетот за туризам и бизнис логистика им доделија стипендии за исклучителниот висок успех во нивното студирање.

На најдобрите студенти, освен стипендии, ќе им се овозможи и понатамошна пракса во рамките на Шпаркасе банка, тренинг од областа на банкарското работење и можност за вработување.

Факултетот за туризам и бизнис логистика посветено работи на унапредување на компетенциите и вештините на своите студенти во согласност со потребите на бизнисот, на нивното вмрежување на пазарот на труд, потврдувајќи безброј успешни приказни токму преку нив.


Објавено во Студенти

Илија Ивановски е првиот студентски правобранител на Универзитетот „Гоце Делчев“. Универзитетскиот сенат неодамна го потврди неговиот избор по предлог на Универзитетското студентско собрание.

Објавено во Студенти

Средба за добредојде организираше Одделението за меѓународна соработка за 20-тина студенти од повеќе европски држави, кои преку програмата Еразмус плус во наредниот период ќе престојуваат во Штип, на факултетите на Универзитетот „Гоце Делчев“.

Објавено во Студенти
Страница 1 од 77

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…