Испечатете ја страната
Изложба на студентите од Ликовната академија во рамките на ШКЛ

Во рамките на манифестацијата „Штипско културно лето“, на 9. Јули 2018 година, во Мултимедијалниот центар „Киро Глигоров“ во Штип беше отворена изложба на дела од студенти на Ликовната академија на УГД.

Доц. м-р Јошко Ефремов при отворањето на изложбата истакна дека студентите на студиските програми за Класично сликарство и вајарство изложуваат 20 слики и 8 скулптури, изработени за време на наставниот процес на овие студиски програми на Ликовната академија, кои располагаат со слободни места и за студиите во академската 2018/19 година.

Последен пат изменето на Вторник, 31 Јули 2018 13:15
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…