Испечатете ја страната
Завршен концерт на студентите и професорите од Вокално-инструменталниот оддел на Музичката академија

Во текот на јуни студентите и професорите од класите по флејта, соло пеење, кларинет, пијано, виолина, гитара и камерна музика подготвија повеќе видео настапи, изведувајќи композиции кои заедно со своите ментори ги работеа во изминатиот семестар, со што симболично, наместо класичен завршен концерт пред публика, се споија во едно видео кое сепак станува достапно до сите слушатели и посетители. 

Во продолжение програмата од завршниот концерт:

 1. S. Bach - Inventions BWV 772 - 786 No 1 & 4

Мартина Зекановиќ - виола

доц. м-р Софија Никоска - виолина

 1. Mascagni - La Serenata

Никола Чедомировски - тенор

класа: проф. м-р Марјан Николовски

пијано соработка: проф. д-р Невенка Дуковска

 1. Azarashvili - Hota

пијано дуо Александра Здравева и Марија Стојанова

класа: проф. м-р Наташа Трбојевиќ

 1. D. Pujol - Arbolado

дуо гитари: Горан Тонев и доц. м-р Дејан Лазаревски

 1. Danzi - Clarinet Sonata 1 movement

Бојан Шапковски - кларинет

класа: проф. д-р Бранко Павловски

пијано соработка: проф. м-р Наташа Трбојевиќ

 1. Parisotti - Se tu m'ami

Олгица Шапковска - сопран

класа: проф. м-р Марјан Николовски

пијано соработка: проф. д-р Невенка Дуковска

 1. S. Bach - Inventions BWV 772 - 786 No 5 & 2

Мартина Зекановиќ - виола

доц. м-р Софија Никоска - виолина

 1. Chopin - Piano Concerto Op. 21, No 2

Петре Штерјов -  пијано соло

Бенџамин Думонт - пијано придружба

класа: проф. д-р Милица Шкариќ

 1. Reinecke - Flute Concerto op. 283, Allegro molto moderato

Тамара Лазарева - флејта

класа: проф. м-р Златка Митева

пијано соработка: проф. м-р Наташа Трбојевиќ

 1. Vivaldi - Vieni vieni o mio diletto

 Михаела Стојановска - сопран

 класа: проф. м-р Марјан Николовски

 пијано соработка: проф. д-р Невенка Дуковска

 1. Grieg - Per Gint Suite No 1

пијано дуо Александра Пецакова и Марија Јошевска

класа: проф. д-р Невенка Дуковска

 1. David - Introduction, Theme & Variation

Трајче Илов - кларинет

класа: Проф. д-р Бранко Павловски

пијано соработка: проф. м-р Наташа Трбојевиќ

 1. Giordani - Caro mie ben

Вирџинија Милошевска - сопран

класа: проф. м-р Марјан Николовски

пијано соработка: проф. д-р Невенка Дуковска

 1. Chopin - Etude op. 25 No 12

Марија Стојанова - пијано

класа: проф. д-р Ангеле Михајловски

 1. S. Bach - Inventions BWV 772 - 786 No 9 & 15

 Мартина Зекановиќ - виола

 доц. м-р Софија Никоска - виолина

 1. D. Pujol - Sombrio

дуо гитари: Горан Тонев и доц. м-р Дејан Лазаревски

 1. Goudon - Je veux vivre

Благица Јорданова - сопран

класа: проф. м-р Марјан Николовски

пијано соработка: проф. д-р Невенка Дуковска

Последен пат изменето на Петок, 09 Јули 2021 09:49
Share this article
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…