Студентите од трета, четврта или последна година на некој од ...
Филолошкиот факултет денес организираше работилница на која се
Yearly Edu Summit 2021 е четиридневен самит кој е организиран од
Факултетското студентско собрание на Факултетот за туризам и ...
Повеќе од 50 студенти од различни факултети при УГД и 10 ...
Факултетот за туризам и бизнис логистика при УГД и Шпаркасе ...

Приказ на предметите според таг: konkursi

„Плати брзо“ ДООЕЛ има потреба од практикант/и во насока на професионално усовршување на студентите (апсолвенти или веќе дипломирани) на еден од техничките факултети на Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип (Факултет за информатика, Машински факултет, Електротехнички факултет, Факултет за природни и технички науки, Технолошко-технички факултет).  

Центарот за интеркултурен дијалог во партнерство со European Projects Association и Македонски зелен центар распишуваат Отворен повик за организации од невладиниот сектор во Македонија да земат учество во лаборатории на идеи/работилници.

Остана уште само една недела за пријавување на студентите за конкурсот „Патуваме во Европа 2016“. Она што некогаш беше далечно и недостижно, ова лето повторно ќе им е на дофат на рака на дванаесет студенти од Македонија. Деветта година по ред преку проектот „Патуваме во Европа“ дванаесет студенти од Македонија ќе добијат уникатна можност да ја истражуваат Европа и да ја промовираат својата земја. Конкурсот е отворен за студенти кои се во завршна година на студирање и кои имаат желба за патување, нови авантури и нови познанства.

Глобалната иницијатива за биомедицина во партнерство со Медицинската школа при Универзитетот во Загреб ги покануваат професионалците од цел свет да присуствуваат на Летната школа за биоетика (ДИБСС) која ќе се одржи во Дубровник, Хрватска, во периодот од 5 до 14 август 2016 годинa.

Петок, 10 Јуни 2016 11:17

Грантови за практикантство

Цивика мобилитас објавува Повик за доделување мали грантови за практикантство кои ќе понудат поддршка на интеракцијата меѓу граѓанските организации, другите актери на граѓанското општество и нивните конституенти од Швајцарија и од Македонија.

За да биде подобен за грант во рамките на овој Повик за предлози, апликантот мора да има минимум 18 години и да биде државјанин на Швајцарија со потекло од Македонија и/или пак државјанин на Македонија кој постојано или привремено живее/престојува во Швајцарија.

Страница 9 од 13

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…