Приказ на предметите според таг: studenti

Среда, 20 Јануари 2016 00:00

Стипендии за студирање во Романија

Романската влада нуди 85 стипендии за додипломски и постдипломски студии во Романија. Приоритетот ќе им биде даден на кандидатите кои аплицираат за политички и административни науки, образовни науки, романска култура и цивилизација, новинарство, технички науки, земјоделски науки, ветеринарна медицина, архитектура, музика и ументост.

Објавено во Студенти

Секоја година Светската банка им доделува грантови на докторанди од повеќе земји, меѓу кои и од Македонија. Станува збор за грантови кои се доделуваат за спроведување на иновативно истражување под менторство на истражувач од институцијата, но надвор од земјата.

Објавено во Студенти

Работи како развивач на софтвери односно програмер, води своја компанија од областa на информатичката технологија и е студент на Факултетот за компјутерски науки и инженерство на Славјанскиот универзитет. Мартин Џонов е 21-годишен е сопственик на „Snippet7“, живее и работи во Скопје.

Објавено во Студенти

Европскиот волонтерски сервис е дел од програмата „Еразмус +“ на Европската унија и има за цел да ги поддржи младите луѓе и нивното учество во различни видови непрофитни и волонтерски активности во странство, како поттикнување на солидарноста, социјалните вештини, мобилноста на младите и се промовира активно учество во општеството.

Објавено во Студенти

Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти Роми запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Македонија за студиската 2015/2016 година.

Објавено во Студенти
Страница 67 од 78

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…