Видео вести

Во серијалот разговори со деканите и продеканите на факултетите при УГД разговаравме со деканката на Технолошко-техничкиот факултет проф. д-р Винета Сребренковска. Деканката истакна дека овој факултет сите свои студиски програми ги приспособува на пазарот на трудот, односно на текстилната индустрија. Факултетот развива квалитетен однос со индустријата и секогаш се труди…
Деканот на Музичката академија проф. м-р Тони Китановски беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“. Во разговорот со деканот дознавме многу за Музичката академија, за можностите што ги нуди и за квалитетот на студентите. Деканот потенцираше дека студентите од оваа…
Деканот на Еконмскииот факултет проф. д-р Трајче Мицевски беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“. Во разговорот со деканот дознавме многу за овој факултет и за можностите што ги нуди Економскиот факултет.
Деканот на Факултетот за туризам и бизнис логистика проф. д-р Никола Димитров беше дел од серијалот гостувања на деканите и продеканите на Универзитетската телевизија и Универзитетското радио „УГД ФМ“. Во разговорот со деканот дознавме многу за овој факултет и за можностите што ги нуди ФТБЛ.
Деканката на Електротехнички факултет при УГД, проф. д-р Татјана Атанасова-Пачемска, во своето интервју за универзитетската телевизија и радио посочи дека пазарот на труд има многу голема потреба од кадар токму од нивниот факултет.
Од серијалот разговори со деканите и продеканите при УГД разговаравме со деканката на Факултетот за образовни науки, проф. д-р Соња Петровска. Деканката ги објасни во детали можностите што ги нуди овој факултет, со сите свои студиски програми и дисперзирани студии.
Американскиот лекар Кент Брентли, кој бил дел од медицинската мисионерска група „Samaritan's Purse“, чија главна цел била лекување на пациенти заболени од ебола во Либерија. Додека ги лекувал пациентите заболени од ебола се заразил од вирусот и бил првиот Aмериканец вратен во САД со цел да биде лекуван од вирусот…
Страница 9 од 15

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…