Три дена, од 11 до 14 јуни, Универзитетот „Гоце Делчев“ е ...
АД ЕЛЕМ во соработка со Факултетот за природни и технички науки
На 18 мај 2018 год. се одржа Mеѓународниот гастрономски фестивал
Правниот факултет трета година по ред организира денови на ...
11% од младите користат опојни дроги, и тоа повеќе припадниците
Сто студенти од Универзитетот „Гоце Делчев“ ќе бидат дел од ...

УГД Живот

Студентите на Филмската академија при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип се враќаат со две награди од Интернационалниот студентски филмски фестивал „FEELMOTION“, кој се одржа од 8 до 10 април во Охрид.

Универзитет „Гоце Делчев“ започна соработка со најголемата компанија во Источна Македонија – „Џонсон контролс“.

Со потпишувањето на Меморандумот за соработка, „Џонсон контролс“ ги отвора своите врати за овозможување на пракса и идни вработувања на студентите од Универзитет „Гоце Делчев“.  

Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Клубот на оратори „Ростра ветера“ по шести пат ја организираат манифестацијата „Ораторски вечери“.

Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Агенцијата за цивилно воздухопловство воспоставија соработка која во најголем дел ќе биде корисна за студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика. Меморандумот за соработка го потпишаа проф. д-р Блажо Боев, ректор на УГД и Горан Јандреоски, директор на Агенцијата за цивилно воздухопловство.

Факултетот за туризам и бизнис логистика на 5 април (вторник) се претстави со презентација пред учениците од четврта година во Средното туристичко-угостителско училиште „Лазар Танев“ во Скопје.

Денес се одржа предавање на тема „Како се креираше македонскиот бренд Сињори на македонскиот и на европскиот пазар“ пред студентите од втора година на Факултетот за туризам и бизнис логистика во Наставен центар - Скопје.

Филолошкиот факултет организира работилница на тема „Актуелната состојба со судскиот превод во Македонија“. Работилницата е на 11 април 2016 година (понеделник), со почеток во 11 часот, во Амфитеатарот на Кампус 4. Покрај УГД организатор на настанот е и Здружението на преведувачи на Република Македонија.

Страница 46 од 61

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…