Дали сте подготвени за ново животно искуство кое ќе вклучува ...
Можност за пракса во Кочани и во Скопје. Компанијата ITCrowd им
Студентите од насоката Новинарство и односи со јавноста од ...
Студентите на Правниот факултет, од насоките Правни студии и ...
Во рамките на проектните активности поврзани со проектот ...
Студентите од Факултетот за медицински науки најавуваат идна ...

УГД Живот

Наставните центри на Универзитетот „Гоце Делчев“ се подготвени за почетокот на новата академска година, како и за третиот уписен рок, кој ќе се реализира на 4 и 5 септември во Штип, како и во наставните центри во Скопје, Струмица, Кавадарци, Прилеп, Виница и во Пробиштип.

Универзитетот „Гоце Делчев“ го реализира и вториот уписен рок, во кој паралелно се врши и запишувањето на студентите кои се примени во првиот уписен рок. Најголем дел од пријавените кандидати ја завршуваат последната фаза од запишувањето, над 80% се запишале. УГД ќе остане отворен за сите оние кандидати кои нема да успеат да завршат со запишувањето и не завршиле со финансиските уплати во овие два дена, со цел да им излезе во пресрет на оние студенти кои во моментот имаат финансиски проблеми.

Деветта година по ред успешно се реализира соработката помеѓу Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Државниот медицински универзитет во Самара, Русија. Во рамките на оваа соработка, во посета на УГД престојуваат студенти и професори од Самара, кои се сретнаа и со ректорот на УГД, проф. д-р Блажо Боев и деканот на Факултетот за медицински науки, проф. д-р Рубин Гулабоски.

Над 1.300 кандидати се пријавија во првиот уписен рок за запишување на факултетите и академиите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, а најголем интерес беше покажан за Факултетот за медицински науки, Факултетот за туризам и бизнис логистика, како и за Економскиот факултет.

По трите дена од првиот уписен рок на УГД бројката на пријавени кандидати за запишување на некој од факултетите и академиите е во рамките на очекувањата и се движи околу 1.300. Истовремено, УГД продолжува со прием на документи и во наредните денови, а се работи и на подготовките за старт на новата академска година.

Задоволителен интерес за запишување во првиот уписен рок бележи Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, по првите два дена од првиот уписен рок. Интересот се движи во рамките на очекувањата, а за да се излезе во пресрет на потребите на кандидатите, документи ќе се примаат и по рокот, односно до петок - 18 август.

Започна трката за индекс на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип со пријавување на кандидатите во првиот уписен рок, кој се реализира од денеска (14 август) до среда (16 август).

Страница 10 од 54

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…