Дали сте подготвени за ново животно искуство кое ќе вклучува ...
Можност за пракса во Кочани и во Скопје. Компанијата ITCrowd им
Студентите од насоката Новинарство и односи со јавноста од ...
Студентите на Правниот факултет, од насоките Правни студии и ...
Во рамките на проектните активности поврзани со проектот ...
Студентите од Факултетот за медицински науки најавуваат идна ...

УГД Живот

Амбасадорот на САД во Република Македонија, Џес Бејли, денеска пред студентите на Универзитетот „Гоце Делчев“ одржа предавање за борба против корупцијата.

Денес на Правниот факултет при УГД, полковникот Антонио Бароне одржа предавање на тема „Што е НАТО“.

Во насока на збогатување на практичното искуство во наставата, на 24 ноември 2017 година на Правен факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип на студентите од студиските групи во Струмица предавање им одржа г. Славчо Тимов, заменик-народен правобранител на Република Македонија.

Дипломите на дипломираните студенти на Универзитет „Гоце Делчев“ ќе се доделуваат во текот на декември според следниов распоред:

Во организација на Центарот за меѓууниверзитетска соработка на УГД денес се одржа Ден на француската култура, каде што беа промовирани културата, традицијата и можностите за студирање.

Проректорот за настава на УГД, проф. д-р Кирил Барбареев, престојуваше во работна посета на Словенија. Проректорот Барбареев се сретна и разговараше со проректорот за квалитет на Универзитетите во Марибор, проф. д-р Лучка Лорбер, и проректорот за настава на Универзитетот во Копер, проф. д-р Соња Рутер, како и со раководителите на центрите за квалитет на овие универзитети.

Центарот за меѓууниверзитетска соработка при УГД ќе започне со организација на работилници кои ќе имаат за цел да ги развијат интеркултурните вештини кај учесниците и да ги запознаат со културата, традицијата и обичаите на другите земји.

Страница 4 од 54

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…