Студентите од насоката Туризам на Факултетот за туризам и бизнис
Студентката Надица Стојкова од Факултетот за медицински науки се
Организациите Центар за управување со промени и Институт за ...
Компаниите Македонски телеком и Лајкамобајл имаат потреба од ...
Во полната сала на Мултимедијалниот центар на УГД студентите –
Охридска банка организира натпревар за најдобра бизнис-идеја, во

УГД Живот

Центарот за електронско учење (ЦЕУ) при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип ќе им понуди на професорите и на асистентите на УГД можност да се усовршуваат во дизајнирање на  видеолекции, со што ќе можат да одат чекор напред во примената на нови форми на пренесување на знаењето до студентите.

Правните факултети на универзитетите „Гоце Делчев“ – Штип, „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје и Државен универзитет – Тетово ја организираа втората по ред Студентска конференција „Студентската мисла во правото, политиката и општеството“.

Универзитетот „Гоце Делчев“ продолжува со поддршката на научноистражувачката дејност преку својот Фонд за научноистражувачка дејност. Од овој Фонд, од овој месец, се предвидени средства за финансирање на 64 нови проекти, најави на прес-конференција ректорот на УГД проф. д-р Блажо Боев.

Тројца студенти на Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, Александар Нацов, Кристијан Мијалковски и Ивана Горгиева, добија награди и признанија на Вториот интернационален гастрономски натпревар „Гастромак 2017“, што се одржа во хотел „Вила парк“ во Струмица.

Серијата семинари на научни, но и популарни теми на Факултетот за медицински науки при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип продолжи со Семинарот од областа на невронауките, кој предизвика големо внимание кај студентите. Деканот на ФМН, проф. д-р Рубин Гулабоски, истакна дека  е чест за ФМН што професори од различни области, од електрохемија, од невронауки и од психологија, на крај ќе дојдат до заеднички заклучоци.

Како и во претходната година, така и годинава студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика во соработка со Студентскиот парламент при УГД ја организираа втората по ред Меѓународна конференција и работилница за студенти на туризам и бизнис логистика.

Факултетот за туризам и бизнис логистика на 20 октомври годинава по првпат го организираше гастрономскиот настан „Вкуси ја Гази Баба“ во просториите на наставниот центар на УГД во Скопје.

Страница 2 од 49

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…