Понеделник, Мај 29 2023
Следете нè

Бесплатни меѓународни курсеви на Мајкрософт достапни за студентите и вработените на УГД

Мајкрософт овозможува сите студенти, професори и административен кадар на Универзитетот „Гоце Делчев“ да се стекнат со знаења преку програмата Microsoft Learn for Educators. Оваа програма овозможува да се користат Microsoft Learn патеките на учење со предвидените наставни програми и материјали подготвени за предавање и усогласени со признаени индустриски сертификати на Мајкрософт.

Microsoft Learn for Educators програмата за обука обезбедува учење на основите на Microsoft Fundamentals и Microsoft Advanced Role-based и пристап до развиени наставни програми за истите.

Сите курсеви и линкови до нив можете да ги најдете на овој ЛИНК. Courses(.pdf)

  • Програмата е преку самостојни онлајн патеки и модули за учење.
  • Програмата вклучува: официјална наставна програма, водич за предавачи, преглед на цели за учење, информации за подготвување за настава и др.
  • Програмите не се обврзувачки за полагање и сертифицирање и може да се следи која било обука.
    • За оние што сакаат да добијат сертификати ќе бидат обезбедени бесплатни ваучери за полагање (за студентите - limited time offer).
  • Обуките можат да ги следат сите заинтересирани без разлика од кој факултет/сектор/одделение доаѓаат.
  • Наученото може да се применува во наставата и при истражување.
  • Студентите можат да следат бесплатни вебинари (Fundamentals Live Training Webinars).
  • Професорите може да се вклучат на Times Higher Education in-person Digital Universities events Register for UK Events, Register for US Events.

За прашања околу програмата контактирајте со Лимонка Коцева-Лазарова (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).