Факултетот за информатика во текот на септември организира ...
Три дена, од 11 до 14 јуни, Универзитетот „Гоце Делчев“ е ...
АД ЕЛЕМ во соработка со Факултетот за природни и технички науки
На 18 мај 2018 год. се одржа Mеѓународниот гастрономски фестивал
Правниот факултет трета година по ред организира денови на ...
11% од младите користат опојни дроги, и тоа повеќе припадниците

УГД Живот

УГД ќе работи на подобрување на остварувањето на правата на студентите со хендикеп, од аспект на пристапноста на објектите на Универзитетот за лицата со хендикеп.

Триесет средношколци од цела Македонија за четири дена успеаја да ја направат ТВ емисијата „Прозорец“. Дел од темите се локални, од Штип, а дел се однесуваат на младите и нивниот однос кон медиумите.

Претседателот на Р. Македонија, Ѓорге Иванов, по 15-ти пат ги додели наградите „Инженерски прстен“, кои им се доделуваат на најдобрите дипломирани студенти на техничките факултети.

Ректорот на УГД, проф. д-р Блажо Боев, и генералниот директор на ЕЛЕМ, Драган Миновски, заедно со деканката на Електротехничкиот факултет на УГД, проф. д-р Татјана Атанасовa-Пачемска, денес потпишаа Dоговор за меѓусебна соработка.

Во рамките на програмата Еразмус плус, во посета на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип престојуваа претставници на ВТУ „Т.Каблешков“ од Софија, Р.Бугарија.

Универзитетот „Гоце Делчев“ заедно со бизнис секторот ќе додели 105 стипендии на најдобрите кандидати кои ќе конкурираат на годинашниот Конкурс за упис на нови студенти.

Со потпишување на Меморандум за соработка, Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и државниот Универзитет „Хаџи Зека“ во Пеќ (Косово) отворија можности за соработка на повеќе полиња од образовната и научноистражувачката област. Според ректорот на Универзитетот во Пеќ, проф. д-р Фадил Милаку, двата универзитета имаат големи можности за соработка.

Страница 1 од 63

СЛЕДЕТЕ НЕ

Регистрирај се

За да ги добиваш новите содржини внеси ја твојата е-маил адреса
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…