Среда, Фебруари 1 2023
Следете нè

КОНКУРС за стипендирање на талентирани ученици и студенти

За учебната 2022/ 2023 година, Општина Велес ќе додели:


- 16 стипендии на талентирани ученици од II, III, IV година во средно образование. Стипендијата е во висина од 1.500 денари месечно, а се исплатува 9 (девет) месеци во годината
- 16 стипендии на талентирани студенти со завршена најмалку една година од студиите во високото образование. Стипендијата е во висина од 2.000 денари месечно, а се исплатува 9 (девет) месеци во годината.

Целосниот КОНКУРС на следниов линк.