Вторник, Ноември 29 2022
Следете нè

УНИЦЕФ распишува Оглас за соработник за финансии и сметки само за државјани на Северна Македонија

Автор: Goce Author

УНИЦЕФ има отворено работно место за соработник за финансии и сметки само за државјани на Македонија.

Соработникот за финансии и сметки ќе биде одговорен за обезбедување на различни специјализирани задачи во финансиите и сметководствените функции, обезбедувајќи точна и навремена испорака што е во согласност со финансиските и сметководствените правила и прописи на УНИЦЕФ, притоа покажувајќи го капацитетот за истражување, приспособување и оценување на неправилните случаи, а исто така да препорача подобрувања во процесот на испорака и дизајн.

За да се квалификувате е потребно:

  • За работното место потребно е средно образование; универзитетска диплома или специјализирана обука во областа ќе се смета за предност. Практично искуство во работа со SAP ERP апликација, како и претходно искуство во HACT рамка и партнерска соработка, се многу пожелни.
  • Шест години прогресивно одговорно професионално работно искуство во финансии, сметки, партнерска соработка и следење на буџетот.
  • Работното искуство во земјата во развој и/или познавање на итни случаи се смета за предност.
  • Потребно е течно познавање на англиски јазик и на локални јазици на дежурната станица. Познавање на друг официјален јазик на ОН (арапски, кинески, француски, руски или шпански) или локален јазик е предност.

Од УНИЦЕФ нудат широк спектар на бенефиции за персоналот, вклучувајќи платено родителско отсуство, паузи за доење и разумно сместување за лицата со попреченост. УНИЦЕФ силно ја охрабрува употребата на флексибилни работни аранжмани.

  • За оваа позиција се охрабруваат да аплицираат подобни и соодветни кандидати, лица со попреченост и лица од различни етички групи.
  • Само кандидатите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани и ќе преминат во следната фаза од процесот на селекција.

Состаноците на УНИЦЕФ подлежат на лекарско одобрение. Состаноците исто така подлежат на барања за инокулација (вакцинација), вклучително и против САРС-КоВ-2 (Ковид). Од државните службеници кои треба да се вработат во УНИЦЕФ вообичаено се бара да дадат оставка од нивната влада пред да преземат задача во УНИЦЕФ. УНИЦЕФ го задржува правото да ја повлече понудата за преглед, без надомест, доколку не се добие лекарска дозвола или не се исполнети неопходните барања за инокулација, во разумен рок од која било причина.

Краен рок за пријава е до 7 декември 2022 год. според централноевропско стандардно време.