Петок, Мај 27 2022
Следете нè

Стипендии од НР Кина за студентите на УГД

Министерството за трговија на Народна Република Кина спонзорира неколку академски програми за 2022 година. Ова е одлична можност за студентите кои сакаат да студираат во Кина или се заинтересирани за културата на Кина.

Деталните информации можат да се најдат на следниов линк, вклучувајќи ги и програмата, начинот на апликација и контакт информации. Линк - https://www.china-aibo.cn/en/info/1005/1283.htm.

Важни работи кои треба да се знаат:

  1. Апликацијата мора да биде пополнета на начин кој е предвиден во програмата и пред крајниот рок;
  2. За секое прашање контактирајте го контакт лицето наведено во програмата;
  3. Апликациите треба да содржат и потврда за неосудуваност;
  4. Апликацијата и сите документи треба да бидат пратени пред 10 мај на мејл This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

За дополнителни информации контактирајте со Вен Јанинг (ms. Wen Yaning - economic office), тел. 02-3069668, мобилен тел. 071835636, е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..