Четврток, Фебруари 29 2024
Следете нè

(Видео) Вебинар на тема „Руска философија: од краевите кон почетоците“

Институтот за применета философија и етика при ФОН на УГД во соработка со Филозофското друштво на Македонија, а во рамките на идејата за претставување на незападни философски традиции, го одржа вториот вебинар, овојпат за руската философија.

На вебинарот учествуваа голем број философи и студенти кои беа заинтересирани да ја проследат идејата за руската философија и нејзиниот развој во светски рамки.

Вебинарот беше на тема „Руска философија: од краевите кон почетоците“, а говорник беше истакнатиот македонски философ и професор на Универзитетот „Гоце Делчев“ д-р Трајче Стојанов.

Поздравно обраќање на настанот имаше и секретарот на Амбасадата на Руската Федерација во Македонија, Игор Хопрјачков, а модератор професорот Кирил Трајчев.

Вебинарот поттикна голем интерес кај присутните, а се приклучија професори философи од различни делови на светот.

Вебинарот беше поддржан од Амбасадата на Русија во Северна Македонија.