Среда, Август 17 2022
Следете нè

Рекреативците на УГД учествуваа на „Трка на поезијата“ во Струга

Над илјада учесници ги исполнија улиците на Струга на второто издание на Трка на поезијата. Трката се одржа во неделата, 22 мај, на 10 и 5 километри, како и детска трка на која учествуваа 120 дечиња.

Претставници на Универзитетот „Гоце Делчев“, организирани преку Спортскиот и културен центар, и на оваа трка го продолжија континуитетот на учества на вакви настани. Следниот предизвик е традиционалното учество на Wizz air маратонот во Скопје.

На 10-километарската трка победници се балканскиот шампион во полумаратон Дарио Ивановски во машка и Билјана Кираџиева во женска конкуренција. Втори на целта беа Атанас Анчевски и Билјана Ристиќ, додека третото место во оваа категорија им припадна на Димитар Петровски и Весна Кираџиева. На петкилометарската трка најбрз од мажите беше Кристијан Наумовски, а во женска конкуренција Мери Шешо. Второто место им припадна на Григоријан Никовски и Билјана Сивева, а трети беа Стојче Петровски и Бојана Наумовска.