Вторник, Октомври 4 2022
Следете нè

30 години германско-македонска соработка

Германската амбасада во Скопје годинава ја прославува годишнината од „30 години германско-македонска соработка“ заедно со германските партнери, институции и фондации застапени во Северна Македонија.

Настанот е на 17 септември 2022 година помеѓу 12:00 и 16:00 часот во Градскиот парк Скопје (Школка).

Сите присутни ќе имаат можност да се информираат за активностите на одделните германски институции во Северна Македонија и да разменуваат идеи.

Kултурна програма и забавни активности го заокружуваат настанот, кој ќе го отвори амбасадорката на Сојузна Република Германија во Северна Македонија, г-ѓа Анке Холштајн.

Преземи - Покана