Петок, Мај 27 2022
Следете нè

Промовирани новите доктори на науки на УГД

Доктори на науки
Доктори на науки

Во свечена атмосфера, за првпат по пандемијата, денес во Ректоратот на Универзитет „Гоце Делчев“ беа промовирани докторите на науки кои во изминатиот период докторирале во разни области.

Денес беа промовирани следниве доктори на науки:

 1. Лазар Ѓоргиев – доктор на науки, техничко-технолошки науки, применета геологија и геофизика
 2. Митко Јанчев - доктор на технички науки
 3. Фрашер Брахимај - доктор на технички науки од областа на рударство
 4. Данило Крстевски - доктор по стоматолошки науки
 5. Милкица Јанева - доктор по фармацевтски науки од областа на аналитика на лекови
 6. Александар Андреевски - доктор по стоматолошки науки
 7. Дрита Узеири Хавзиу - доктор на фармацевтски науки
 8. Арменд Јашари - доктор на фармацевтски науки
 9. Дијана Цветкоска - доктор по технички науки од областа на науката и технологијата на композитни материјали
 10. Билјана Костадиноска - доктор по технички науки од областа на науката и технологијата на композитни материјали
 11. Самоил Самак - доктор по технички науки од областа на науката и технологијата на композитни материјали
 12. Бисерка Петровска - доктор на технички науки од областа на информатикатa
 13. Александар Велинов - доктор на технички науки од областа на информатиката
 14. Ристе Тимовски - доктор на технички науки од областа на информатиката
 15. Александра Стојанова - доктор на технички науки од областа на информатиката
 16. Мирјана Коцалева - доктор на технички науки од областа на информатиката
 17. Дарко Мајхошев - доктор на науки по туризам и угостителство

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com