Недела, Мај 19 2024
Следете нè

Учество на студентите од Музичката академија на Интернационалната академија CLARUS - (ICA) во Охрид

Од 10 до 12 oктомври на CLARUS-(ICA) International Clarinet Academy  во Охрид - Македонија семинар одржа кларинетистот Fabio Di Casola еден од најфините и најпрестижни кларинетисти на својата генерација.

Професор по кларинет на Музичката aкадемија во Цирих, Швајцарија, и победник на Concours International d’Exécution Musicale de Genève” in 1990.

На семинарот учествуваа и студентите по кларинет од класата на проф. д-р Бранко Павловски, кои настапија и на завршниот концерт во црквата „Св. Софија“ во Охрид.

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com