Четврток, Јуни 20 2024
Следете нè

(Видео) Отворена изложба на студентите од Ликовната академија при УГД

Студентите од Ликовната академија на Универзитет „Гоце Делчев“ денес ги изложија своите слики и скулптури во Уметничката галерија „Безистен“ во Штип.

  • Изложени се дела на студентите на Ликовната акдемија од студиските програми Класично сликарство и Вајарство. Поводот е 15 години од формирање на Универзитет „Гоце Делчев“ и 10 години од формирање на Катедрата за класично сликарство - изјави деканката на Ликовната академија, проф. д-р Катарина Деспот.

Професорката Јана Јакимовска изјави дека станува збор за студентски дела кои се собрани во изминатите 10 години и се дела со кои Академијата се гордее.

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com