Четврток, Јуни 20 2024
Следете нè

Концерт на Џез одделот на Музичката академија пред Дом на културата во Штип

Музичката академија на УГД продолжува со концертите кои ги организира во рамките на одбележувањето на 15 години од основањето на Универзитетот „Гоце Делчев“. 

Досега беа одржани два концерти, еден на Одделот за етнокореологија и еден на Вокално-инструменталниот оддел. Третиот концерт во оваа серија е на Џез одделот на Музичката академија. Концертот ќе се одржи на отворено, на платото пред Правниот факултет (Дом на културата „Ацо Шопов“ – Штип). Ќе настапат студенти од прв и втор циклус студии, како и професори од Музичката академија. 

Концертот ќе се одржи на 31 мај во 20 часот.