Вторник, Септември 26 2023
Следете нè

Професор со студентка дел од Концерт за класична гитара во Македонската филхармонија

Проф. м-р Дејан Лазаревски, професор по гитара на Музичката академија, заедно со  студентите од својата класа по класична гитара при Вокално-инструменталниот оддел на Музичката академија, Александра Кировска, ученикот Давид Костов од ДМУЦ „Сергеј Михајлов" и проф. Георги Трајков, ДКЦ Карпош, во Македонската филхармонија одржаа целовечерен концерт со соло и квартет изведби за дела од опусот за класична гитара.

Концертот наиде на одличен прием кај публиката, а воедно е добра можност за младите уметници да се промовираат во светот на музичката уметност.

Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com